Maukas Maukas

Raakaluut

Osa raakaluista on tarkoitettu kokonaan syötäviksi, ja osa virikkeistämään lemmikkiä. Mikäli koirallasi on kova  puruvoima, valvo tarkoin sen luiden syömistä!

Mikäli tarjoat luita osana raakaruokavaliota, on tärkeä huomioida että laskennallisesti aikuinen perusaktiivinen lemmikki tarvitsee päivittäin vain noin 1-1,5g luuainesta per painokilo. Liian suurissa määrin tarjoiltuna luut voivat aiheuttaa muun muassa erilaisia vatsavaivoja jopa suolitukoksia. Mikäli koira ei ole tottunut luuaineksen syömiseen, tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Kun tuotteen luu/liha-suhde on esimerkiksi 30/70 on tällöin siis itse luuaineksen määrä tuotteessa noin 30%. Mikäli siis koiran ruokavalioon sisällytetään esimerkiksi 100 grammaa tällaista tuotetta, on sen saaman luuaineksen määrä noin 30 grammaa.

Mikäli kokonaisten, pehmeämpienkään lihaisien luiden pureskelu ei onnistu, tai lemmikillä on taipumusta ahmimiseen, kannattaa sille tarjota jauhettuja lihaisia luita. Myös tottumaton luiden syöjä tulisi totuttaa luuainekseen tarjoamalla aluksi pieniä määriä hienonnettua luuainesta jotta erilaiset riskit ruoansulatusongelmiin voidaan välttää.

Muistathan aina että vastuu ruokinnasta on lemmikin omistajalla!